Meer mensen kiezen voor een overlijdensrisicoverzekering

Het voelt alweer lang geleden dat we met zijn allen in lockdown gingen om een coronabesmetting te voorkomen. Het leven gaat weer zijn oude gangetje.
Toch heeft de epidemie iets veranderd. We zijn ons bijvoorbeeld meer bewust geworden van onze kwetsbaarheid en van de financiële situatie van nabestaanden.

Lees meer

Wat heeft u aan een inzittendenverzekering?

Rijden er regelmatig anderen met u mee in de auto? Zij kunnen bij een ongeval schade of letsel oplopen. Met een inzittendenverzekering kunnen de financiële gevolgen beperkt worden. Er zijn twee typen: de schadeverzekering inzittenden (SVI) en de ongevallen inzittenden verzekering (OIV). Wat is het verschil?

Lees meer

Auto uitlenen kan gevolgen hebben voor uw autopremie

U doet het vast ook wel eens: uw auto even uitlenen aan een ander. Dat is aardig van u, maar hoe zit het als degene die in uw auto rijdt schade veroorzaakt?
Wordt die schade dan vergoed? En wat gebeurt er met uw schadevrije jaren? Goed om u te verdiepen in de gevolgen en om afspraken te maken.

Lees meer

Basisbeurs terug van weggeweest

In 2015 werd de basisbeurs voor studenten afgeschaft. In plaats daarvan konden zij geld lenen om hun studie te bekostigen. Het gevolg was dat jonge mensen al aan het begin van hun carrière een flinke schuld hadden opgebouwd. Onwenselijk, vond de overheid. Daarom komt de basisbeurs dit jaar terug. Wat kan uw studerende kind daarvan verwachten?

Lees meer