Hoe hoog is uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid?

U heeft misschien gehoord dat zelfstandig ondernemers zich straks verplicht moeten verzekeren voor arbeidsongeschiktheid. Als u in loondienst bent, is dat al geregeld, dus u maakt zich geen zorgen. Maar blijft uw inkomen wel op peil als u door ziekte of een aandoening uitvalt? Waar heeft u eigenlijk recht op?

Lees meer

E-bikes in trek bij fietsendieven

Van de nieuw verkochte fietsen in Nederland is meer dan de helft een e-bike. De gemiddelde waarde is 2400 euro.  
Maar niet alleen bij de fietsende bevolking is de elektrische fiets populair, ook criminelen laten hun oog graag vallen op deze aantrekkelijke buit. De diefstal van e-bikes neemt dan ook onrustbarend toe.

Lees meer

Hoe wordt uw kind financieel zelfstandig?

Eind maart was er weer de Week van het geld, een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken om kinderen en jongeren voor te bereiden op financiële redzaamheid.
Hoe kunt u uw kind daarbij helpen?

Lees meer

Uw geliefde oldtimer goed verzekerd

U houdt van de unieke kenmerken en speciale uitstraling van oude auto’s. Misschien heeft u zelfs een voorliefde voor een bepaald type van een specifiek merk.
Maar behalve emotionele waarde, kan rijden in een oldtimer ook financiële voordelen bieden. Waar moet u aan denken? En hoe verzekert u de auto?

Lees meer

Meer rust op de woningmarkt

De woningmarkt is in een jaar tijd volledig gekanteld. De huizenprijzen dalen en er is meer keus en onderhandelingsruimte voor kopers.
Maar die kopers krijgen wel een hogere hypotheekrente dan een jaar geleden. Wat zijn precies de ontwikkelingen en wat zijn daarvan de gevolgen?

Lees meer